BETT SHOW 2018 – veletrh o technologiích ve školství

Na konci ledna probíhá v Londýně velikánský veletrh, věnovaný moderním technologiím ve školství. Jeho jméno je BETT SHOW a typoval bych, že větší v expo věnované školství v Evropě nenajdete. Už jen 35 tisíc návštěvníku je pěkné číslo.Vstupné na výstavu je opravdu lidové, tedy žádné. Stačí registrace přes internet a nezapomenout si vytisknout visačku na krk, kterou vám Bett-systém emailem dodá. Díky grantu z aktivity Erasmus plus, jsem na BETT mohl vyrazit a osondovat, co právě frčí, nebo naopak nefrčí.

Co rozhodně co nefrčí, jsou dataprojektory a interaktivní tabule. Na celém veletrhu jsem viděl jen pár osamocených kousků, které převálcovaly dotykové displeje různých úhlopříček, systémů a příslušenství. A když to náhodou nebyla dotyková televize, tak alespoň to byla tabule na fixy, která přenášela psaný projev do tabletu či počítače.

Co naopak frčí jsou úložné boxy, skříňky, vozíky… pro vaše mobilní zařízení. Od mobilu, přes tablet až po notebook. Na stěnu, ke stěně, pod stůl, nebo jen na přenášení mezi třídami. A že jsou to krásné skříňky.

Velikánský důraz se kladl na STEM (kompetence v oblasti přírodních věd, techniky, matematiky, umění…) kódování, programování a technické dovednosti. Různí robůtci, stavebnice, udělátka či profesionální stroje a přístroje byly na každém stánku. A že toho tam bylo 🙂

 

Celá fotogalerie z výstavy. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *